Puhelin

Soita Kattoturvalinjan palvelunumeroon
03 872 1033

Email

Haluan kattoturvan
kartoituskäynnin

Usein kysytyt kysymykset

 • K

  Kolmikerroksisessa taloyhtiössämme on vanhat alkuperäiset puiset kattosillat. Voimmeko uusia vanhentuneet lankut, koska kiinnikkeet näyttävät hyviltä?

  V

  Ei missään nimessä. Vanhoissa määräyksissä puisia kattosiltoja sai käyttää vain alle 2-kerroksissa (n.8 metriä) rakennuksissa. Uusittaessa vanhaa vastuu siirtyy uusijalle ja täten tämän päivän määräykset tulisi huomioida.

 • K

  Taloyhtiössämme on vanhat vuonna -92 asennetut kattosillat, jotka ovat edelleen käyttökelpoiset mutta nuohooja sanoi, ettei sitä voi enää käyttää turvaköyden kiinnityspisteenä. Emme kuitenkaan haluaisi uusia kattosiltoja, jos ne ovat vielä kunnossa. Mitä suosittelisitte?

  V

  Vanha kattosilta tulisi tarkastaa Kattoturvamiehen toimesta. Jos kattosilta vaikuttaa asianmukaiselta ja aikakautensa määräykset täyttävältä, niin suosittelemme sillan viereen ORIMA-huoltokiskolinjaa, joka toimii turvaköyden kiinnityspisteenä.

 • K

  Miksi me tarvitsisimme kattoturvatarkastusta ja mitä hyötyä siitä on?

  V

  Kattoturvamiesten koulutuksista vastaa valmistaja, jolla on yli 50 vuoden kokemus niin tuotteista, asentamisesta kuin testaamisestakin. Kattotarkastuksen hinta on pieni verrattuna vahinko- tai onnettomuustilanteen aiheuttamiin kustannuksiin. Laki edellyttää vastuussa olevia henkilöitä huolehtimaan kattoturvallisuudesta ja käyttämään vain ammattilaisia. Tarkastuksesta saat raportin ja tarvittaessa toiminpide ehdotukset, näin vastuuhenkilöt tietävät onko tarvetta toiminpiteisiin.

  1.7.2013 jälkeen asennettuja Luokka 2. kohteita voi tarkastaa vain valmistajan valtuuttama henkilö.

 • K

  Teimme kattoremontin kaksi vuotta sitten. Sitä ennen ei lunta tippunut katolta ollenkaan, mutta nyt on tippunut isoja määriä. Mistä tämä voi johtua? Kohteessamme on siis uusi tiilikatto.

  V

  Uudet tiilet ovat ns. pinnoitettuja eli liukkaita tiiliä. Tämän vuoksi emme suosittele, että tiilikattoremontin yhteydessä käytetään enää yksiputkisia lumiesteitä vaan matalissa rakennuksissa kaksiputkista lumiestettä ja korkeammissa rakennuksissa verkkolumiestettä.